Mine bøker

TRUDE HELEN HOLE - FORFATTER OG FORLEGGER

 

Jeg er forfatter med eget forlag Feather Books Publishing. Jeg er mest kjent for mine humoristiske bøker, men skriver også dokumentarer og biografier, og er i tillegg bok, film og vinanmelder. En god latter forlenger livet, sies det, så om du ikke har lest noe av meg før - bør du begynne med det nå ;-) Jeg vil også nevne at mine bøker blir like godt mottatt av menn som av kvinner.

 

"Norges beste jenteforfatter."

Dagsavisen

 

"Fun, fearless female."

Cosmopolitan

"Norges første chicklit forfatter."

Aftenposten

 

"Prinsessen av humor."

Askeravisen

Sannheten om Lotte-Marie - Usensurert

Dette er min debutroman og første bok i den humoristiske serien om Lotte-Marie. Lotte-Marie er en splittet person. Lotte er vill, nådeløs, frekk og hemningsløs, mens Marie er den pertentlige og korrekte forretningskvinnen, hun som jobber i vinbransjen og er ”superselgeren med den gode nesen”.

 

Romanen ble utgitt av N.W. Damm & Søn Forlag i 2006 og solgte over 6.000 i første opplag. Andre opplag kom i 2009 og nå er den ute i tredje opplag via forlaget Feather Books - og jeg må få lov å tilføre at dette er en bok for både kvinner og menn :-)

"Bedre en Bridget Jones." Budstikka

 

"Humor, selvironi og romantiske forviklinger er hovedingrediensene. Heltinnen er fremdeles ambisiøs, sexfiksert og på evig jakt etter den store kjærligheten. Men New York er byttet ut med Oslo." Henne

 

"Sommerens strandanbefaling. Dristig stoff for damene." BA

 

"Det er ingen blyg og rødmende ungpikeroman Hole har skrevet. Den spinner rundt hovedpersonens hemningsløse sexfantasier, og gjengir SMS-groviser av sykeste slag." NTB

 

"Bøker til begjær. Trude Helén Hole er kvinnen bak den første norske boka innen chicklit-sjangeren. Sjangeren ble spådd en kort framtid av kritikerne, men de tok feil. De lette og underholdende historiene topper fortsatt salgslistene." MAG

 

"Den humoristiske dagbokaktige jentelitteraturen har ikke stilnet hen. Nå får Bridget Jones en ny norsk ”søster” – røffe Lotte-Marie." Tønsbergs Blad

 

Vanlig pris 79.-

Pris hos meg 69.-

Lotte-Marie goes to Hollywood

Dette er andre bok i den humoristiske serien om Lotte-Marie. Lotte-Marie er en splittet person. Lotte er vill, nådeløs, frekk og hemningsløs, mens Marie er den pertentlige og korrekte forretningskvinnen, hun som jobber i vinbransjen og er ”superselgeren med den gode nesen”.

 

I bok nummer to drar hun til Hollywood og opplever kjendiser, modell-livet, glitter og glam - og møter stadig Janteloven, seg selv og sine norske fordommer i døren. Og selvsagt blir hun utfordret, både i jobbsammenheng og i kjærlighetslivet og ikke minst i å komme ut av komfortsonen.

 

Bok tre, Lotte-Marie og Match morderen kommer i løpet av 2017.

 

"Nå er jeg ferdig med å lese begge bøkene og merket at jeg ble veldig glad i hovedpersonen og hennes utfodringer i hverdagen. Bok nr 1 begynte tregt og forrvirrende, men etter at jeg kom halvveis så tok den seg opp og var rett og slett drivende god. Bok 2 fortsatte i samme driv, men jeg syntes at den sluttet alt for fort, for jeg ville gjerne vite hvordan det går i forholdet mellom hun og Dick og hun og Magne. Så da er det bare å vente på bok 3 da. Lettlest underholdning." Hege Wendy Åsby Hansen

 

"Hole har en fantastisk uttrykksform som treffer meg midt i blinken. Ler meg skakk innimellom. Humoristisk og fengende historie." Wenche Kornstad

 

Vanlig pris 79.-

Pris hos meg 69.-

 

Lotte-Marie og Matchmorderen - kommer snart

 

Dette er tredje bok i den humoristiske serien om Lotte-Marie. Lotte-Marie er en splittet person. Lotte er vill, nådeløs, frekk og hemningsløs, mens Marie er den pertentlige og korrekte forretningskvinnen, hun som jobber i vinbransjen og er ”superselgeren med den gode nesen”.

 

I bok nummer tre forlater hun det glamorøse livet i California, drar tilbake til Oslo og opplever både ensomhet, drama, spenning og ikke minst setter hun livet på spill i sin iver etter å hjelpe den sexy detektiven, som hun liker å kalle ham - selveste Barry Hole, Norges superhelt nummer én.

 

Dette er en bok om sex, fantasier, følelser, karriere - det å sette grenser og det å bryte grenser.

 

Bok nr 1, Sannheten om Lotte-Marie, usensurert - kan du kjøpe her.

 

Bok nr 2 i serien; Lotte-Marie Goes to Hollywood - kan du kjøpe her.

 

Bok nr 3 i serien, Lotte-Marie og Matchmorderen kan du forhåndsbestille her - så får du den tilsent som e-bok på mail så snart den er ferdig.

Vanlig pris 149.-

Pris nå 99.-

The Story

Dette er historien om en kvinne, syv menn og en hest - er en utradisjonell, "hysterisk" morsom og banebrytende bok med innhold som omfavner politikk, kjendiser, sex, kjærlighet og hat. Rød tråd er 7 menn som har påvirket forfatteren og forholdene er beskrevet med påfølgende konklusjoner. Forfatteren skildrer også flere nervepirrende episoder der døden har vært faretruende nær. Boken er skrevet med høyt tempo, mye utleverende humor og særdeles mye ironi som er forfatterens varemerke. Også denne boken er godt likt av både menn og kvinner ;-)

 

"The Story er nettopp det - en historie! Velkjente Trude Helén Hole syr sammen hendelser fra sitt eget liv til en spennende, morsom, provoserende, underfundig og underholdende bok. Hun rir, skyter fra hoften, hytter med neven og tar oss med på sine turer gjennom livet; både opp og ned. Når en tøff og uredd forfatter forteller gode og sterke historier blir resultatet svært lesverdig!" Tanum

 

"Velskrevet og morsom. Humret meg gjennom hele boken." Åge Grønning

 

"Hysterisk morsom bok, ler så jeg gråter. Milevis fra Goethe som jeg også liker." Lasse Østervold

 

"Nå kan jeg ikke anmelde alle bøkene til Trude. Har ikke lest alle enda. Men skriver hun like bra som i The Story. Vel, da kan de trygt anbefales. Det er sjelden, ...eller jeg har aldri ledd så mye av en sånn sensuell innlevd selvbiografi. Kan absolutt anbefales. Morsom, pirrende og brutalt ærlig. Terningkast 6!" Rune Chr. Tollefsen

 

"Er halvveis. Hittil svært spennende og morsom, og ikke minst ærlig:)" Birthe Johnstad Gjerde

Kjærlighet og Klasseskille

"Ola vasket trefjølen og fiskekniven i sjøen og la dem begge i den store, nå tomme fiskedunken som han nettopp hadde skyldt ren for blod og avfall. I øyekroken så han skulende, hatefulle blikk fra sine strilefrender, men det fikk han tåle, han var tross alt en fisker og en forretningsmann. Med et raskt håndgrep løsnet han knutene og satte seg til å ro, og mens han rodde utover lågen hørte han lammeret fra både striler, måker og byfolk. Strilene begynte å bli litt mindre standhaftig og godtok den vanlige prutingen. Bergenshandelen var i gang. Det var en fin dag med opphold og solgløtt. Det var mars måned og året var 1727."

 

Dette er en historisk roman. Vi befinner oss i Bergen i 1727. Bjørne-Ola og hans kjære Marte har nettopp flyttet fra Voss til Askøy like utenfor Bergen. Her forsøker de å livnære seg på fiske og det lille de får dyrket på det karrige bruket de har fått tildelt - de er fiskestriler.

 

Datteren derimot, har andre planer. Med mot i brystet og store ambisjoner kjemper hun mot fordommer, klasseskille, Gud og Djevelen, heksebrenning og kvinneundertrykking.

 

Hun har et mål i sikte: Kjærlighet.

 

Vanlig pris 99.-

Pris nå 69.-

Når våren ikke kommer, en dokumentar om selvmord

I følge NHI er selvmord den største trusselen mot barn og unges helse. Over ni tusen jenter og fire tusen gutter prøver å ta sine liv hvert år, 1/3 del av alle barn og unge forteller at de har hatt selvmordstanker og selvskading er i dag blitt vanlig.

 

Jeg har i lang tid ønsket å skrive denne bok. Jeg kan ikke fortsette å lese de samme historiene i avisene år etter år - og føle at ingen gjør noe med det. Norge var ett av de første landene i verden som iverksatte nasjonale tiltak for å forebygge selvmord. Til tross for innsatsen er forekomsten av selvmord fremdeles svært høy. Antallet har vært stabilt mellom 500 og 600 selvmord de siste 20 årene.

 

Vi kan ikke la det gå 20 år til uten resultater når vi har kunnskap nok til å gjøre noe med det nå. Derfor har jeg samlet en del historier som viser et tydelig mønster, og fremmet noen enkle, men konkrete løsninger jeg mener er helt nødvendig for å få redusert statistikken rundt selvmord og selvskading.

 

Jeg har også fremmet noen fornuftige årsaksforklaringer skrevet av mennesker med god ekspertise, samt innlegg skrevet av mennesker som "har vært der", med tilhørende råd og støtte. Jeg håper med dette at denne bok kan bidra til å få økt fokus på selvmord, og at beslutninger og tiltak iverksettes der det skal innenfor hvert tema som er tatt opp slik at den dystre selvmordsstatistikken reduseres.

Temaene er; Mobbing - Psykiske problemer og økende selvmord blant ungdom - Selvmord i psykiatrien - Utstrakt bruk av farlige medisiner som også øker selvmordsfaren. Helt til slutt ønsker jeg å bidra med noen ord jeg håper kan bedre hverdagen for noen. Alt handler til syvende og sist om gi seg selv TID. Les mer her.

 

Takk til Fritt Ord. Boken er selvfinansiert, men Fritt Ord har støttet ferdigstillelsen. Uten Fritt Ord hadde jeg ikke kommet i mål. Takk også til alle bidragsyterne og spesielt Hans-Erik Dyvik Husby som har skrevet forordet.

 

10% av bokens inntekter går til Kirkens SOS.

 

Vanlig pris 149.-

Pris nå 99.-

Når våren ikke kommer - en sterk novellesamling om selvmord

 

Dette er også første del en i dokumentaren med samme navn som du finner like over her.

 

Denne novellesamling består av rørende historier, svært nært og sterkt fortalt. Vi følger syv ulike mennesker som har en ting til felles - de velger samme utgang.

 

Både novellesamlingen og dokumentaren er skrevet i håp om å få satt selvmord på agendaen. Vi kan ikke la det gå 20 år til uten resultater når vi har kunnskap nok til å gjøre noe med det nå.

 

 

 

 

 

Vanlig pris 69.-

Pris nå 59.-

SAS Julefly, en bok om krig, nød og kjærliget

 

Juleflyets historie gjennom 27 år, en historie om å hjelpe

 

 

"Dette er ingen tradisjonell flybok. Den er noe uendelig mye mer, og beskriver hvordan det har vært mulig for en gruppe ildsjeler og sponsorer å hjelpe en stor mengde vanskeligstilte mennesker i flere ulike land i snart en mannsalder. Boken er ført i pennen av Trude Helén Hole og er blitt på omkring 200 sider, godt illustrert. Hole har en lettbent skrivestil som gjør at en lever seg inn fortellingen, i oppturer og nedturer, sjokk, fortvilelse og glede i møte med mennesker med tilknytning til disse hjelpeaksjonene, både på mottakersiden og blant dem som på ulikt vis er med og organiserer dem.

 

Dette er blitt en bok det er vel verd å lese. Anbefales på det varmeste."

 

Ole Bjørn Sælensminde, Norsk Luftsfartshistorisk magasin.

 

SAS Julefly er en bok som forklarer de bakenforliggende årsakene til hvorfor nøden fortsatt er stor i Øst-Europa. Den skildrer grusomheter fra 2. verdenskrig og russernes kalde klo som strekker seg langt inn i vår tid - og hvordan kjærlighet kan bøte på dype sår.

Hjelpen har gått til Polen, Latvia og de siste elleve årene til Tallinn i Estland. Mennesker i alle aldre har mottatt hjelp, men hovedfokuset er barn - hjemløse og foreldreløse barn. Slumbarna. Det er ingen kommersielle krefter inne i bildet. Få mennesker kjenner til det faktum at SAS Julefly i dag kan beskrives som et av Norges mest suksessrike bistandsprosjekter målt i frivillighet, utholdenhet, effektivitet og ikke minst i resultatoppnåelse. I boken får du vite hvordan Juleflyet ble velsignet av pave Johannes Paul II og hvordan Karsten Midtun ble kurér for Lech Walesa. Les mer om dette her.

 

Boken resulterte i 2 x Kongens Fortjensmedalje. Jeg ble gjennom denne skriveprosessen godt kjent med både Karsten Midtun og Tamara Z. Egelund, drivkreftene i dette hjertevarme og langvarige nødhjelpsprosjektet, og tanken om å søke om Kongelig påskjønnelse kom relativt tidlig - så jeg søkte, og i 2014 ble både Karsten og Tamara tildelt Kongens Fortjensmedalje - og det er meget velfortjent! Les mer her.

 

Når du leser boken, forstår du hvorfor. Dette er en bok om krig, grusomheter, elendighet og nød, men også kjærlighet, utholdenhet, stahet, latter, glede og humor - rikt skildret med sterke og uforglemmelige bilder.

 

Boken kan også bestilles innbunden hos SAS JULEFLY, eller her hos meg. Bokens inntekter går i sin helhet til gatebarna i Tallin og barnehjemmet Peeteli.

 

Vanlig pris 149.-

Pris nå 99.-

 

 

Hvordan bli en bedre blogger

Alt du trenger å vite om å blogge - et bloggkompendium

Jeg er en av Norges beste bloggere og befinner meg når jeg blogger ofte på topp 20 listen i Norge, dette til tross for at jeg er en selvstendig blogger som ikke tilhører hverken mediehus eller bloggsamfunn.

 

Pga. stor etterspørsel om jeg kan holde bloggkurs, har jeg nå laget et lettfattelig og enkelt blogg kompendium, rikt illustrert med bilder og tips. Kompendiumet får du tilsendt på mail. Les mer her.

 

I tillegg til kompendiumet kan du få du tre oppfølgingsmailer på tre av dine innlegg der jeg gir deg ytterligere råd og tips. Pris med rådføring 399.-

 

 

Vanlig pris for kompendiumet er 149.-

NÅ KAMPANJEPRIS KUN 99.-

 

 

 

 

På Druen - et vinkompendium på 131 sider rikt illustrert med bilder

 

Hole, som er utdannet sommelier og har drevet med vinimport i over 6 år, har også vært vinskribent i over 14 år for forskjellige medier. Hole produserte også Norges første (og eneste) TV program om vin med samme navn På Druen. I tillegg har hun holdt en rekke vinkurs over hele landet, dette er vinkurs hvor vinsnobber er bannlyst - hun har nå grunnet mange forespørsler valgt å holde vinkurs igjen, men nå med ny vri:

 

Vinkursene ser du på video hjemme hos deg når du har

tid og lyst!

 

Du kan altså sitte hjemme i egen stue med venner og vinklubber, eller alene om du foretrekker det - og lære deg alt om vin via alle skjermer inkludert TV. I den forbindelse har Hole nå laget et vinkompendium. Alle som bestiller online vinkurs får vinkompendiumet tilsendt gratis. Les mer her. Her finner dere TV serien På Druen og her finner dere vinkursene.

 

BØKER UNDER ARBEID

Om kunstboken Afrodite.

Nøden lærer 2 nakne kvinnelige kunstnere å spinne. Dette er en bok om kvinner og kvinners liv, produsert av to unike kvinner etter en idé av Trude Helén Hole som også er prosjektansvarlig. Denne kunstbok, en hyllest til kvinnen - vil inneholde fantastiske kunstverk laget av kunstneren Kaja Norum og tilhørende små dikt, essays, shortstories og noveller om kvinners liv, nakent og ærlig - skrevet av Trude Helén Hole.

 

Kaja Norum er modell og figurativist maler, samt tidligere student og protesjé av maleren Odd Nerdrum. Etter å ha studert hos Nerdrum i Stavern i tre år, debuterte Norum med egen utstilling i juni 2011. Utstillingen, som besto av figurative kunstverk viste seg å bli en stor suksess og fikk mye oppmerksomhet blant annet grunnet maleriet som viser komiker Sturla Berg-Johansen med en erigert penis. Maleriet ved navn "Homo Ludens" ble solgt til en anonym kjøper til en pris av 14,500$. Det ble spekulert i om kjøperen var hotelkongen Petter Stordalen eller forretningsmagnat Stein Erik Hagen, men det ble senere avslørt at det var en gourmetrestaurant i Oslo som hadde investert i maleriet. I januar 2014 åpnet Norun sin tredje utstilling ved Galleri Soon i Son i Vestby.

 

Som forfatter er Hole ikke redd for upløyd mark. Hun er heller ikke kommersiell - hun gjør det hun har lyst til og skriver dagsaktuelle bøker som er langt fra mainstream. Dette er en av dem.

Mustafas dikt

 

En diktsamling fra Mustafa Hasan med illustrasjoner og essays skrevet av medelever.

 

Barnekonvensjonen er den første internasjonale menneskerettighetskonvensjonen som gir barn en spesiell juridisk status. Den sørger for at verden anerkjenner at barn har krav på spesiell beskyttelse og har menneskerettigheter. Alle stater som har signert barnekonvensjonen har en plikt til å sørge for at den følges i deres eget land.

 

Den 8. januar 1991 ratifiserte Norge barnekonvensjonen. Det betyr at regjeringen og Stortinget forpliktet seg til å følge den opp. Likevel har norske myndigheter fått kritikk for å ikke sette hensynet til barnets beste først i behandlingen av asylsøknader.

 

Hvordan kan jeg elske, når jeg er et så dårlig menneske. Du hater meg, men jeg elsker deg. Hva er livet hvis man ikke kan tvile. Jeg vil dø, jeg vil ikke leve, til Gud jeg vil bare sveve. Nå er tiden inne, til å ta vekk alt det sure og dumme sinnet. Det er da på tide å ta fram de fine minnene. La oss snakke om alt som er bra og kanskje si: HIPP HURRA!

 

Det er på tide å være glad. Ja, det kan være dumt, det kan være dårlig, det kan hende daglig, det kan hende årlig. Men ikke glem at du har venner. Gå bort til dem og tell til fem. En, To, Tre, Fire, Fem. Vi ses igjen, min gode, gode venn. Skrevet av Mustafa (13 år)